Gå til indhold

Ansøgning om eftergivelse af min gæld

Før du søger

Før du beslutter, om du vil søge om eftergivelse, bør du orientere dig om muligheder og betingelser på siden Du kan søge om eftergivelse.

Hvis du kan betale, skal du betale

Før du undersøger, om du kan få eftergivet gæld, kan du prøve vores vejledende gældsberegner.

Beregneren kan give dig en idé om, hvor lang tid det kan tage at betale din gæld.

Vejledende gældsberegner

Ser det ud til at tage over 10 år at komme af med din gæld?

Ring gerne til os om muligheden for at få eftergivet gæld, hvis det ser ud til at tage over 10 år at afvikle den. Vores nummer er 70 15 73 04

Har vi brug for flere informationer for at kunne vejlede dig om muligheden for eftergivelse, ringer vi tilbage til dig indenfor 24 timer. Når vi ringer, skal du være klar med følgende oplysninger:
  • Din husstands indtægter og udgifter
  • Hvor meget du ejer og skylder
  • Om du står til at arve noget

Når du søger

Ønsker du at søge om eftergivelse af gæld til det offentlige, skal du indsende dokumentation for indtægter, udgifter og andre relevante forhold.

Du kan bruge vores blanket, hvis du ønsker at søge som privatperson, enkeltmandsvirksomhed eller medejer i et interessentskab.

Du får vejledning til ansøgningen i blanketten.

Ansøg digitalt

Du skal logge ind med MitID og har mulighed for at lukke blanketten ned, før du er færdig med udfyldelsen, og fortsætte senere. Næste gang du åbner samme blanket med samme MitID, vil du blive oplyst om, at du har en kladde og spurgt, om du vil fortsætte med at udfylde den eller starte på ny.

Blanket 51.005 - digitalt login via MitID

Eftergivelsesblanket til Gældsstyrelsen

Ansøg analogt

Hvis du ønsker at sende blanketten med fysisk post, kan du anvende PDF-udgaven. Download blanketten og udfyld den elektronisk. Gem den, print ud og send den til os.

Blanket 51.005 - PDF

Blanket til ansøgning om eftergivelse af gæld (borger) - PDF