Gå til indhold

Gældsstyrelsen bruger nyt inddrivelsessystem til at varsle 150.000 skyldnere om lønindeholdelse

Afløseren for det fejlramte it-system EFI begynder at give resultater. Nu er mere end 150.000 skyldnere via det nye gældsinddrivelsessystem blevet varslet om, at Gældsstyrelsen trækker dem i løn, hvis de ikke betaler deres gæld.

Med det nye gældsinddrivelsessystem, PSRM, kan Gældsstyrelsen igen lønindeholde – altså trække personer med gæld til det offentlige i løn. Det er et af Gældsstyrelsens vigtigste og mest effektive værktøjer, fordi gælden bliver inddrevet direkte fra skyldnerens løn inden, at vedkommende får lønnen udbetalt. Foreløbig er ca. 150.000 personer med en samlet gæld på over 1 mia. kr. blevet varslet om, at Gældsstyrelsen vil trække dem i deres lønudbetalinger.

”Den gæld, som Gældsstyrelsen skal inddrive, er allerede forsøgt opkrævet op til flere gange af den offentlige kreditor, som gælden er stiftet hos. Når gælden endnu ikke er blevet betalt, betyder det typisk, at personen eller virksomheden enten ikke kan eller ikke vil betale. Derfor er det helt afgørende, at Gældsstyrelsen med PSRM igen har fået muligheden for at trække pengene direkte fra skyldnernes løn, hvis ikke de betaler deres gæld”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Læs pressemeddelelse på Skatteministeriets hjemmeside

Læs mere om lønindeholdelse og inddrivelsen i PSRM i Gældsstyrelsens publikation "Gældsstyrelsen varsler 150.000 danskere om lønindeholdelse".

Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive al offentlig gæld. Du kan læse mere om inddrivelse af gæld til det offentlige på gaeldst.dk.

 

For yderligere oplysninger

Journalister:  7222 1304

Borgere og virksomheder: 7015 7304