Gå til indhold

Danskernes gæld: Nyt it-system understøtter inddrivelsen af gæld til det offentlige

Danskernes gæld - december 2021

Danskernes gæld er en årligt tilbagevendende publikation, der sætter fokus på borgere og virksomheders gæld til det offentlige samt et udvalgt tema.

Hent publikation som pdf

I Danskernes gæld præsenteres en række nøgletal om gælden til det offentlige. Nøgletallene omfatter det samlede inddrivelsesprovenu nedbrudt på Gældsstyrelsens centrale indsatser, til- og afgangen i gældsposter samt et overblik over gælden til stat, kommuner og offentlige virksomheder. Derudover præsenteres nøgletal for den samlede gæld til det offentlige nedbrudt på borgere, selvstændigt erhvervsdrivende og selskaber.

I denne publikation sættes særskilt fokus på Gældsstyrelsens nye it-system, som understøtter inddrivelsen af gæld til det offentlige. Systemet er en vigtig milepæl i genopretningen af den offentlige gældsinddrivelse.

I temaet præsenteres it-systemets betydning for Gældsstyrelsens inddrivelsesprovenu og mulighed for at tage alle inddrivelsesværktøjer i brug. Derudover gøres status på tilslutningen af offentlige kreditorer til systemet.