Gå til indhold

Afdragsordning

Har du gæld til det offentlige, som du ikke kan betale på én gang? Så kan du bede os om at vurdere, om du kan få en afdragsordning.

Kontakt os

Ring eller skriv til os, hvis vi skal vurdere dine muligheder for en afdragsordning. Se siden Kontakt.

Du skal betale, indtil gælden er væk

Med en afdragsordning skal du betale et fast beløb, typisk hver måned. Du kan få fastsat beløbet ud fra din indkomst eller dit budget. Når beløbet er fastsat, ændrer det sig ikke, selv om din indkomst gør det.

Vi kan i særlige situationer fastsætte din afdragsordning ud fra dit eget forslag, hvis vi vurderer, at det sikrer, du får betalt gælden inden for en rimelig tidshorisont. Du kan kontakte os for at høre, om det er en mulighed for dig.

Se hvor meget du skal betale i afdrag

Se siden Eksempler på afdragsbeløb

Vi kan inddrive gæld samtidig med din afdragsordning

Vi kan inddrive din gæld ved at foretage udlæg og modregne din gæld i fx overskydende skat, samtidig med du har en afdragsordning.

Læs mere om udlæg og modregning

Hvis du ikke betaler dine afdrag

Hvis du ikke betaler dine afdrag til tiden, gælder afdragsordningen ikke længere. Vi vil derefter begynde at inddrive din gæld, eventuelt gennem træk i din indkomst.

Læs mere om dette på siden Vi kan trække en del af din indkomst.

Ofte stillede spørgsmål om afdragsordning

Du kan læse mere om afdragsordninger i Den juridiske vejledning, afsnit G.A.3.1.1.1 Afdragsordninger for personer, som du finder på skat.dk/juridiskvejledning.