Gå til indhold

Gyldig fra 11-04-2024 / Gyldig til 11-10-2024

Rekordhøj inddrivelse i 2023

Gældsstyrelsen kan endnu engang præsentere et rekordhøjt inddrivelsesprovenu. I 2023 inddrev styrelsen 14 mia. kr. fra borgere og virksomheder med gæld til det offentlige.

Det er Gældsstyrelsens kerneopgave at inddrive borgere og virksomheders gæld til det offentlige. I 2023 har Gældsstyrelsen inddrevet 14 mia. kr., hvilket er en ny rekord og ca. 1,6 mia. kr. mere end året forinden. Den positive udvikling i inddrivelsesprovenuet er opnået ved brug af flere forskellige inddrivelsesindsatser.

Tidlig screeningsindsats af virksomheder
En af de inddrivelsesindsatser, som har været en særlig stor bidragsyder til den positive udvikling i provenuet, er en tidlig screeningindsats over for virksomheder med stor gæld til det offentlige.

Formålet med indsatsen er at sætte tidligt ind overfor virksomheder med stor gæld for at bremse og forebygge yderligere gæld. Det sker blandt andet ved, at Gældsstyrelsen foretager udlæg i værdier eller indleder konkursbehandling.

I 2023 bidrog screeningsindsatsen med et provenu på ca. 4,1 mia. kr.

Læs om årets provenu i Gældsstyrelsens pressemeddelelse og bliv klogere på udviklingen i inddrivelsen og den samlede restance i publikationen her: Gældsstyrelsen inddriver 14 mia. kr. i 2023